Prova vårt nya recept på läckert färska laxbötter idag!

Läcker färsk lax Patties - prova vårt nya recept idag!

Varje hushåll i världen älskar en god fisk och skaldjur maträtt. Laxbiffar är kanske ett av de mest populära sätten att njuta av lax. De är inte bara läckra utan också otroligt mångsidiga, du kan servera dem som en del av en huvudrätt, som aptitretare, mellanmål eller till och med lägga till dem i sallader. Det är lätt att förstå varför de är så populära. Receptet vi kommer att dela med oss av idag är ett bra sätt att få din dagliga dos av protein och omega-3 fettsyror samtidigt som du njuter av en läcker måltid.

Vad du behöver för att göra läckra färska lax Patties

Att göra laxbiffar kräver minimala ingredienser, men slutresultatet kommer säkert att locka dina smaklökar. Allt du behöver är 1 kilo färsk laxfilé, 1 ägg, ½ kopp brödsmulor, 2 tsk färsk citronsaft, 1 tsk dijonsenap, 2 vitlöksklyftor (hackad), 1 tsk torkad dill, ½ tsk salt och ¼ tsk svartpeppar.

Instruktioner för beredning av laxbitar

När du har alla ingredienser redo är det dags att komma igång. Det första steget är att förvärma ugnen till 400 grader Fahrenheit.

Börja med att bryta laxfilén i små bitar. Lägg dem i en matberedare och bearbeta tills laxen är finhackad.

Vispa ägget i en separat skål och tillsätt sedan vitlök, dijonsenap, citronsaft, dill, salt och peppar till äggblandningen. Vispa tills allt är väl kombinerat.

Tillsätt brödsmulorna i äggblandningen och blanda tills brödsmulorna är helt införlivade.

Lägg laxen i en stor skål och häll ägg- och brödsmulblandningen över den. Blanda laxen och äggblandningen med händerna tills allt är väl kombinerat.

Ta en handfull av laxblandningen och forma den till biffar. Lägg bifferna på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 15-20 minuter eller tills de är gyllenbruna.

Njut av dina nylagade lax Patties

När dina laxbiffar är klara med bakningen är de redo att avnjutas. Servera dem med en sida av grönt, en klick tartarsås eller en skvätt citronsaft. Dina nygjorda laxbiffar kommer garanterat att bli en succé för hela familjen. Njut!

Ytterligare tips för att göra de perfekta laxbitarna

• För en mer smakfull smak, prova att tillsätta lite tärnad lök till ägg och brödsmulor blandningen.

• Om du inte har någon färsk lax kan du använda konserverad lax. Se bara till att dränera överflödig vätska innan du tillsätter äggblandningen.

• Om du vill göra bifferna lite mer smakrika, prova att tillsätta några örter och kryddor som cayennepeppar, oregano eller paprika.

• Du kan också variera konsistensen på dina biffar genom att använda olika typer av brödsmulor.

• För att säkerställa att dina biffar håller ihop medan du bakar, se till att trycka ner dem ordentligt innan du sätter dem i ugnen.

Laxbiffar är ett läckert och enkelt sätt att njuta av lax. Med bara några enkla ingredienser och minimal tid på att förbereda, kan du njuta av dessa läckra färska laxbiffar på nolltid. Prova vårt nya recept idag och njut av en hälsosam och välsmakande måltid.