Lär dig hur du skyddar dig mot det senaste salmonellautbrottet!

Ny forskning har visat att salmonella ökar, med nästan 700 fall rapporterade nu enbart i USA. Dessa farliga bakterier kan ha allvarliga hälsoeffekter, inklusive illamående, diarré och magkramper. Ta åtgärder för att skydda dig mot det senaste utbrottet av salmonella. Här är några säkerhetstips. Det första steget för att skydda dig mot salmonella är att hålla rena och sanerade ytor. Rengör och desinficera regelbundet ytor i ditt hus, särskilt de som kommer i kontakt med mat och dryck. Håll ytorna rena genom att rengöra spill omedelbart och hålla diskbänkar, bord och andra ytor rena. Håll livsmedelshanteringsområdena rena

Det är viktigt att hålla livsmedelshanteringsområdena rena

Det är också mycket viktigt att hålla dessa områden rena. Tvätta händerna före och efter att ha rört maten. Tvätta även skärbrädor och knivar mellan användningarna. Glöm inte att packa lagad mat separat från rå mat för att undvika korskontaminering.
Undvik korskontaminering

Korskontaminering

Korskontaminering

När bakterier från rå mat sprider sig till annan mat. För att undvika detta, placera inte kokt mat på en tallrik som tidigare innehöll råmat. Använd inte heller en enda skärbräda för att förbereda både rå och kokt mat. Rått kött och råmat bör hållas åtskilda.
Håll dig uppdaterad om den senaste forskningen

Slutligen är det viktigt att hålla dig uppdaterad om den senaste forskningen om salmonella. Håll dig uppdaterad om de senaste utbrotten och lär dig mer om de senaste säkerhetsförfarandena.