Håll dig informerad om de senaste salmonellasymptomen



Inledning

Salmonella infektioner är en allvarlig hälsofara som kan orsaka svår sjukdom och till och med död hos utsatta individer. Det är viktigt att alla förstår symptomen på salmonella och vad de ska göra om de upplever dessa förklaringssymtom. I den här artikeln kommer vi att diskutera de senaste salmonellasymptomen och deras orsaker. Vi kommer också att förklara hur du skyddar dig och håller dig informerad.
Vad är salmonella?
Hur sprider sig salmonella?
Salmonella kan spridas genom kontaminerad mat eller person-till-person kontakt. Salmonella kan spridas till andra människor genom att inte tvätta händerna efter att ha använt badrummet, eller genom att röra förorenade ytor eller föremål. Symtomen på salmonellainfektion varierar mellan individer men involverar vanligtvis gastrointestinal distress. Salmonella symtom inkluderar illamående och kräkningar, bukkramper och diarré, feber, huvudvärk och feber. I vissa fall kan en infekterad person uppleva ledsmärta eller utslag.

Infekterad. Forskare har identifierat nya salmonellasymptom under de senaste åren som kan tyda på en ännu allvarligare infektion, såsom septikemi – ett tillstånd som orsakas av bakterier i blodet. Dessa symtom inkluderar obehag i bröstet, förvirring, förlust av koordination, letargi och andfåddhet. Dessa symtom är inte alltid indikativa. Om du upplever någon av dem är det bäst att kontakta en läkare omedelbart.
Håll dig informerad