Ta reda på hur du förebygger Salmonella utbrott!



Förhindra utbrott av salmonella med våra betrodda tips!


Salmonella, en typ av bakterier som kan orsaka allvarliga sjukdomar när de konsumeras eller bara berörs, är en farlig bakterie. Under de senaste åren har det förekommit flera salmonellautbrott som drabbat hundratals människor. Detta har lett till många sjukhusvistelser. Det är viktigt att vidta förebyggande åtgärder för att begränsa risken för en epidemi och vara säker.

Vad är salmonella?
Livsmedelssäkerhet vid hantering av okokt mat

Det viktigaste att göra för att förhindra salmonella är att hantera livsmedel säkert vid beredning av rå mat. Händerna ska tvättas noggrant med tvål och varmt vatten innan du hanterar råmat. Separa råt kött och ägg från andra livsmedel. Använd olika skärbrädor, tallrikar och redskap för att förbereda varje typ av mat. All rå mat ska förvaras i kylskåpet tills du är redo att laga den.
Att undvika korskontaminering

Korskontaminering är när bakterier från en livsmedelsprodukt överförs till en annan. Det är viktigt att undvika korskontaminering.

Det är viktigt att undvika korskontaminering för att förhindra utbrott av salmonella. Se till att rengöra ytor eller redskap som har kommit i kontakt med rå mat. Att tvätta råt kött och fjäderfä före tillagning kan sprida bakterier till diskbänken och andra föremål.
Dessa tips hjälper dig att hålla dig säker och förhindra salmonella utbrott. Följ dessa tips och se till att du lagar maten noggrant. Detta minskar risken för ett utbrott av salmonella och håller dig och din familj friska.