Prova våra konserverade laxsorter för läckra och enkla laxbiffar recept!

Inledning

Laxbiffar är ett läckert och lättlagat måltidsalternativ som kan avnjutas av hela familjen. Konserverad lax är en bra ingrediens för att göra laxbiffar. Den ger samma näringsämnen som färsk eller fryst lax utan tillsats av tillagningstid. Dessutom är den budgetvänlig och lätt tillgänglig i de flesta livsmedelsbutiker. I den här artikeln diskuterar vi olika läckra och enkla laxbiffar recept som du kan göra med konserverade laxsorter.

Hälsoförmåner med konserverad lax

Konserverad lax är ett bra hälsosamt val för att göra laxbiffar. Lax är rik på magert protein, vitaminer och mineraler. Den innehåller omega-3 fettsyror, som är viktiga för god hälsa. Omega-3 fettsyror hjälper till att minska inflammation, sänka dåliga kolesterolnivåer och främja hjärthälsan. Dessutom är konserverad lax ett ekonomiskt sätt att få de näringsmässiga fördelarna med lax utan att bryta banken.

Klassiskt laxrecept

Detta klassiska laxpatty recept använder konserverad lax som huvudingrediens. Du behöver en burk lax, ett stort ägg, en medelstor schalottenlök (hackad), en matsked dijonsenap, en matsked kapris (dränerad och hackad), en tesked torkad dill, en tesked citronsaft, en fjärdedel kopp brödsmulor, en fjärdedel tesked salt och en fjärdedel tesked svartpeppar.

Börja med att dränera och flinga laxen i en medelstor skål. Tillsätt ägg, hackad schalottenlök, dijonsenap, kapris, dill, citronsaft, brödsmulor, salt och peppar och blanda ihop allt tills väl blandat. Forma blandningen till fyra biffar och täck varje biff med lite mer brödsmulor.

Hetta upp två matskedar olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg bifferna i stekpannan och koka i ca fem minuter på varje sida, eller tills de är gyllene och genomstekta. Servera med dina favoritsidor såsom rostade grönsaker eller en enkel grön sallad.

Laxburger Recept med citron Aioli

Detta laxburger recept innehåller en hemlagad citronaioli för extra smak. Du behöver två burkar lax, två ägg, en vitlöksklyftan (hackad), en fjärdedel kopp brödsmulor, en fjärdedel kopp nyhackad persilja, en matsked citronskal, en fjärdedel tesked salt, en fjärdedel tesked svartpeppar och två matskedar olivolja för matlagning.

Börja med att dränera och flinga de två burkarna lax i en medelstor skål. Tillsätt ägg, vitlök, brödsmulor, persilja, citronskal, salt och peppar. Blanda ihop allt tills det är ordentligt kombinerat. Forma blandningen till fyra biffar.

Blanda en fjärdedel kopp majonnäs, en matsked citronsaft, en tesked dijonsenap, en tesked finhackad vitlök och en tesked honung i en liten skål. Rör ihop ingredienserna tills de blandats.

Värm de två matskedar olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg laxbotten i stekpannan och koka i fem minuter på varje sida, eller tills de är gyllene och genomstekta. Servera bifferna på en bulle toppad med citronaioli och dina favoritpålägg.

Parmesankrossad lax Patties

Dessa parmesan crustad lax biffar är säker på att bli en hit för alla. Du behöver en burk lax, ett stort ägg, en fjärdedel kopp vanlig grekisk yoghurt, en matsked citronsaft, en fjärdedel kopp nyriven parmesanost, en fjärdedel tesked torkad oregano, en fjärdedel tesked vitlökspulver, en fjärdedel tesked lök pulver, en fjärdedel tesked paprika och en fjärdedel tesked salt.

Börja med att dränera och flinga laxen i en medelstor skål. Tillsätt ägg, grekisk yoghurt, citronsaft, parmesanost, oregano, vitlökspulver, lökpulver, paprika och salt och blanda ihop allt tills väl blandat. Forma blandningen till fyra biffar.

Blanda en fjärdedels kopp vanlig brödsmulor med en fjärdedels kopp färskriven parmesanost. Täck sedan varje biff med brödsmulblandningen. Hetta upp två matskedar olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme och lägg bifferna i stekpannan. Koka i fem minuter på varje sida, eller tills det är gyllene och genomstekt. Servera med dina favoritsidor.

Laxbiffar är ett läckert och lättlagat måltidsalternativ som kan avnjutas av hela familjen. Konserverad lax är ett ekonomiskt och hälsosamt val för att göra laxbiffar och skulle vara ett bra komplement till din vecko måltidsrotation. Vi hoppas att dessa läckra och enkla laxbiffar recept har inspirerat dig att prova dem!