Upptäck läckra bakade laxrecept - Prova våra läckra kreationer idag!



Prova våra munvattnande bakade laxkreationer idag!



Letar efter ett läckert och enkelt sätt att laga lax. Den perfekta lösningen är att använda bakade laxrecept. Vår kollektion har något för alla, oavsett om du letar efter något enkelt eller mer komplext.
Bakning är ett smart sätt att laga lax

Bakning är en idealisk tillagningsmetod för lax eftersom den tillåter fisken att behålla sin naturliga ömhet och smak. Lax är också otroligt enkel att förbereda när den bakas. Det tar bara några minuter att förbereda och en kort tid i ugnen. Du kanske bara behöver blanda några ingredienser tillsammans och baka det, beroende på recept. Detta gör den till ett utmärkt val för vardagliga måltider.
Hur man väljer rätt lax

Innan du börjar något recept är det viktigt att se till att du har rätt typ av lax. Vildfångad lax är bäst eftersom den har mer smak och konsistens. Om du inte hittar vildfångad lax, leta efter hållbart odlad lax med högsta kvalitet. Leta efter lax som har ett tätt, vitt kött utan bruna märken. Om du kan, välj färsk lax framför fryst.

Ångade grönsaker och en huvudrätt av .
2 kommer att slutföra din måltid. Honung Vitlök Lax

Detta är ett publikglädjande recept. Laxen marineras med en blandning av vitlök, honung, sojasås och andra smaker. Efter marinering av laxen bakas den i ugnen till perfektion. Resultatet? Resultatet? Medelhavsbakad lax

Om dina smaklökar är sugna på något mer rejält, då kommer denna medelhavsinspirerade maträtt att vara perfekt för dig. Laxen är lagd med en blandning av kapris, oliver och tomater. Rätten bakas sedan, tills laxen har kokat igenom och toppingen har blivit gyllene.
Det här receptet är ett bra sätt att få både protein och grönsaker i en maträtt. Lägg skivad paprika med lök och svamp på botten av formen. Bred några matskedar olivolja på skålen och lägg din laxfilé. Grädda i 20 minuter tills laxen är genomstekt och grönsakerna är mjuka.



Oavsett vilken typ av recept du letar efter finns det säkert något som passar din smak i vår samling av bakade laxrecept. Dessa recept kommer att glädja din smak med sina enkla rätter och mer komplexa skapelser. Prova en och låt oss nu vad du tycker.